Pasica
Sreda, 10 Oktober 2012 22:22

Po prihodu Bojana Zajca na mesto glavnega trenerja je vodstvo zmajev poseglo še po rokadi v igralskem kadru. V zmajevo gnezdo, na priporočilo Brocka McBrida, v četrtek prihaja Kevin DeVergilio.

26-letni Američan z italijanskim potnim listom se najbolje znajde na poziciji centra. Po uspešnem igranju za Bay State Breakers v mladinski ligi EJHL, kjer je na 40 tekmah zbral 66 točk (30+36), je pritegnil pozornost večih univerz. Odločil se je za odhod na St. Lawrence Univercity za katerega je, med leti 2005 in 2009, zbral 143 nastopov in na njih skupno dosegel 113 točk (42+71). Ob koncu sezone 2008-09 je svoj profesionalni debi dočakal v ligi ECHL. Za Las Vegas Wranglers je odigral dva dvoboja. Že na svoji prvi profesionalni tekmi je dosegel dva zadetka, na drugi pa jima je dodal še dve podaji. Sezono 2009-10 je Kevin DeVergilio pričel pri AHL ligašu Texas Stars. Po 13 tekmah se je vrnil v ligo ECHL kjer je zaigral za Idaho Steelheads. Potem, ko je z Idahom osvojil prvi Brabham cup v klubski zgodovini se je s soigralci uvrstil še v veliki finale Kelly Cupa kjer pa je so morali priznati premoč Cincinnatiju. Pred sezono 2010-11 je zamenjal sredino in se preselil k Elmiri Jackals kjer je združil moči z Brockom McBridom in Patrickom Coulombejem. Ob koncu prestopnega roka se je podal v Evropo ter oblekel dres Manglerud Stars. Iz Norveške ga je pot vodila v Italijo. Pred lansko sezono je okrepil Pontebbo in bil, s 73 točkami (32+41) na 42 tekmah, najboljši strelec in najučinkovitejši igralec Serie A. Sezono 2012-13 je pričel v švedski drugi ligi kjer je za Tingsryd nastopil 6-krat.

Prihod Kevina DeVergilia pa ne bo edina sprememba v slačilnici HDD Telemach Olimpija. Vodstvo zmajev je danes namreč prekinilo pogodbo s Simonom Fergusonom. 29-letni Kanadčan je za zmaje,v ligi EBEL, zbral 10 nastopov na katerih je prispeval 3 podaje. Simonu Fergusonu v nadaljevanju njegove kariere želimo vse najboljše.


RZ
foto: internet