Pasica
Ponedeljek, 12 Avgust 2013 13:01

Seznam napadalcev kateri bodo v sezoni 2013/14 branili zeleno-bele barve se počasi dopolnjuje. Naslednji, ki bo prišel v zmajevo gnezdo je Scott Howes. S slovenskimi prvaki je podpisal enoletno pogodbo.

25-letni Kanadčan se bo v dresu HDD Telemach Olimpija prvič preizkusil v Evropi. Že v mladinskih ligah je napadalec katerega najljubši položaj je levo krilo pokazal, da ima nos za gol. Po sezoni pri Wexford Raiders v ligi OPJHL se je preselil v bolj slovito kanadsko mladinsko ligi QMJHL. V njej je, v dveh sezonah za Drummondville Voltigeurs ter Saint John Sea Dogs, skupno odigral 132 tekem ter na njih zbral 144 točk (83+61). Pri tem je bil najboljši strelec Saint Johna tako v rednem delu kot v končnici. Njegov talent so opazili pri NHL ekipi Vancouver Canucks ter ga povabili na trening kamp. Pogodbo je nato podpisal z Vancouverjevo podružnično AHL ekipo Manitoba Moose a ga je pot hitro vodila v ECHL k Victoria Salmon Kings. Sezono 2010-11 je pričel pri Stockton Thunder a se je že po prvi odigrani tekmi preselil k Alaska Aces. Prestop se je pokazal za zadetek v polno. Potem, ko je Alaska redni del ECHL končala na vrhu je svojo premoč dokazala tudi v končnici. Scott Howes je v izločilnih bojih odigral 12 od 13 tekem. Prav vseh 12 je Alaska tudi dobila. Odlične igre je kronal v velikem finalu za Kelly's Cup kjer je pri vseh štirih zmagah sodeloval pri odločilnem golu. 19 točk (7+12), brez točke je ostal le na eni tekmi, mu je poleg naslova prvaka lige ECHL prineslo tudi naziv najboljšega igralca končnice. Tudi sezono 2011-12 je pričel pri Alaski a je bil kaj hitro poklican v ligo AHL kjer je branil barve Bridgeport Sound Tigers. Po izpadu Bridgeporta v končnici je sezono dokončal pri Alaski. Minulo sezono je pričel v ligi CHL kjer je bil najboljši igralec Allen Americans. V času igranja je imel največ doseženih skupnih in power play golov v CHL. Hokejska pot ga je iz Texasa vodila nazaj v AHL kjer je okrepil Springfield Falcons.

Scott Howes se bo soigralcem pridružil v prihodnjih dneh. Za zmaje bi utegnil debitirati v nedeljo, ko se bo slovenski predstavnik v ligi EBEL v italijanskem Neumarktu pomeril s članom DEL, Grizzly Adams Wolfsburg.


RZ
foto: ctpost.com